Militära förberedelser

I Sverige och i övriga Europa lägger militären ner mycket energi på att förbereda sig och samhället på olika saker. De ser till exempel till att ha ordning på sina saker, och de servar alla fordon med mera. De ser till att organisera sig och de håller koll på utvecklingar som gäller väder och annat. Men hur kan förberedelserna se ut?

Förbereda vintern

Under de senaste åren har vintrarna i Sverige varit lite blandade. Ibland har det varit kallt och mycket snö, ibland inte lika illa. Militären står dock redo. De ser till att ha bandvagnar redo så att man lättare kan ta sig fram i terrängen. De kan hjälpa insnöade att ta sig ut och de kan hjälpa till om träd faller över vägar med mera.

Sommarvärme och bränder

Militären förbereder sig också för sommaren. De kan till exempel behöva leta efter personer som har gått vilse och vid större skogsbränder står de redo att hjälpa till med slangdragning, transporter och mycket annat. Det är dock inte allt. Under hela året ser de till att hålla koll på säkerhetsläget i världen. Hur ser risken för krig med mera ut?

kheera